Magneettiterapian historiasta

Luonto valmisti ensimmäiset magneetit jäähtyneestä laavasta, jonka magneettisuus muodostui magmassa olevan raudan purkautuessa maan pinnalle. Näitä magneetteja käytettiin ihmisten parantamiseen muinaisessa Kiinassa, Japanissa, Intiassa, Kreikassa ja Egyptissä. Hieroglyfien todistamana kuningatar Kleopatra luotti magnetismin voimaan ja piti otsallaan magneettista pantaa, jolla hoidettiin hänen kroonisia päänsärkyjään. Magneettiterapiaa käytettiin paljon vielä 1900-luvun alkupuolella parantamaan kipuja, kihtiä, hermojärjestelmää ja kaikenlaisia terveyden ongelmia. Tuon ajan lääkärit määräsivät potilailleen magneettisia rannekkeita, amuletteja ja keholle pantavia magneettilevyjä.

Magneettiterapia jäi unohduksiin joksikin aikaa penisiliinin ja antibioottien keksimisen myötä, mutta 1950-luvulla japanilaiset ja venäläiset tiedemiehet löysivät magneettiterapian uudelleen. Astronautit tulivat aina hyvin sairaiksi avaruudessa. Maahan palattuaan heidän kehoistaan puuttui täysin kalsium ja muutkin mineraalit olivat hyvin vähissä. Syy löytyi maan magneettikentän puutteesta, joka aiheutti syviä masennustiloja, vaikeaa osteoporoosia, immuunivasteen romahtamista ja muita vakavia terveyden ongelmia. Silloin avaruusvirastot USA:ssa ja Neuvostoliitossa pyysivät tiedemiehiä ja liikemaailmaa kehittämään uuden magneetin, joka olisi kevyt ja voimakas. Näin syntyi neodyymi-magneetti, jota käytetään avaruudessa, Relain-syvähoitolaitteessa ja Energetixin magneettikoruissa. Astronauttien pukuihin sekä itse avaruusaluksiin on aina asennettu magneetit. Maahan palauttuaan astronautit menevät suoraan lehdistötilaisuuksiin eikä enää sairaalaan moniksi viikoiksi.

Aurora

Maapallo on magneettinen - ihminen syntyy maan magneettikenttään

Maapallon magnetismi on osittain sisäsyntyistä: maapallon ydin on etupäässä rautaa. Jokaisella magneetilla on pohjois-ja etelänapa (symbolit – ja +), niin myös maapallolla, jonka magneettiset navat sijaitsevat lähellä maantieteellisiä napoja. Ulkosyntyinen magnetismi aiheutuu ionosfäärin sähkövirtauksista, aurinkotuulesta ja auringonpilkuista. Aurinko synnyttää magneettisia myrskyjä ja sitä kautta napapiirien magneettivirtausten vaihteluja, joiden vuoksi mm. magneettiset kartat joudutaan uusimaan joka viides vuosi. 

Geologit ovat todenneet tieteellisissä tutkimuksissa, että maan magneettikentän voimakkuus on vähentynyt viimeisen 500 vuoden aikana puoleen. Tämä merkitsee sitä, että myös ihmisen saama magneettinen tuki on heikentynyt. Ihminen kuitenkin syntyy maan magneettikenttään, ja sen vaikutuksessa hän on lajina kehittynyt. Se ylläpitää kehon normaaleja toimintoja, kuten solujen aineenvaihduntaa. Tärkeintä on sen vaikutus kehon kykyyn parantaa itseään; korjata pieniä ja suurempia vaurioita sekä häiriötiloja.

Maan magneettikentän tuki heikentyy erityisesti kaupunkimaisessa ympäristössä, jossa on eristäviä betonirakennuksia teräsrakenteineen. Autot, junat, lentokoneet ja asvaltoidut kadut vähentävät maan magneettikentän vaikutusta. Lisävähennystä tähän tulee sähköisestä saasteesta, jota tulee erilaisista vaihtovirtalaitteista kuten televisiosta ja sen radioaalloista, tietokoneista, neonvaloista, GSM-mastoista jne. Tutkijat vertaavat ja löytävät yhtäläisyyksiä maan magneettikentän vähenemisen vaikutuksesta kehoon siihen negatiiviseen vaikutukseen, joka on vitamiinien puutoksilla. Magneettikenttä on voimakkaampi vuoristo-olosuhteissa ja heikompi pohjoisella pallonpuoliskolla.

Japanilainen tohtori ja tutkija, Isutzu sairaalan johtaja Kyoichi Nakagawa Tokiosta kirjoitti aiheesta: Magnetic Field deficiency syndrome (MFDS), suomeksi Magneettikentän vähyyssyndrooma. Artikkeli on julkaistu Japan Medical Journalin numerossa 2745. Tri Nagakawa todistaa, että yksinkertaisesti lisäämällä luonnollista magneettikenttää kehoon, monet epämiellyttävät olotilat häviävät. Oireet MFDS:ssä sisältävät mm. jäykkyyden hartioissa, niskassa ja selässä, toistuvat päänsäryt, huimauksen, yleisen väsymyksen ja kehon epätasapainon. 

Joki

Magneettiterapian turvallisuudesta

Yhdysvaltojen lääkintöhallitus FDA (Food and Drug Administration) on hyväksynyt magneettiterapian jo vuodesta 1978 täysin turvallisena hoitomuotona erityisesti kipujen ja luunmurtumien hoitoon. Magneettiterapiaa käytetäänkin hyvin tuloksin ympäri maailmaa sairaaloissa, klinikoilla ja sen käyttö lisääntyy huimaa vauhtia. Magneettiterapia on edullinen ja turvallinen hoitomuoto ilman haittavaikutuksia. On arvioitu, että n. 200 miljoonaa ihmistä maailmassa käyttää magneettisia tuotteita omaan sekä eläintensä hyvinvointiin. Tänä päivänä magneettiterapialla hoidetaan maailmalla jopa vakaviakin sairauksia kuten Alzheimerin tautia, dementiaa, vakavia masennustiloja, diabeteksen aiheuttamia ongelmia, MS-tautia ja erittäin hyviä tutkimustuloksia on saatu halvauspotilaiden hoidossa.

Magneettiterapian hyötyjä

Magnetismin vaikutus perustuu tosiasiaan, että se on yksi elämän peruselementeistä. Viimeisimmät tieteelliset tutkimukset osoittavat magnetismilla olevan hyvin merkittävä biologinen vaikutus ihmisiin, eläimiin ja kasvikuntaan. Hormonit merkitsevät tärkeää osaa hyvän energiatason ylläpitämisessä ja nuorekkuuden säilymisessä. Hyvä verenkierto varmistaa, että hormonieritys jakautuu tasaisesti kaikkiin kehon osiin. Magnetismi vaikuttaa soluihin, elvyttää niiden hapenottokykyä ja parantaa aineenvaihduntaa.

Solujen aineenvaihdunnan paraneminen estää solujen ja kudosten rappeutumista sekä auttaa myös uusien solujen muodostumisessa. Jokaisella kehomme solulla on yksilöllinen elämä, joka liittyy kehomme terveyteen. Solut uudistuvat säännöllisesti itsekseen ja siihen vaikuttaa solujen sisäinen ja ulkoinen ympäristö. Solujen kalvo muodostaa homeostaasin, joka sallii hapen ja ravinteiden sisäänmenon ja jätteen poistumisen soluista. Jokaisessa solussa on negatiivisesti ja positiivisesti varautuneita partikkeleita ja teholtaan ne ovat hyvin heikkoja magneetteja. Magneettisella energialla on suuri merkitys solujen jakautumisessa ja niiden aineenvaihdunnassa. Eivät ainoastaan yksittäiset solut ole riippuvaisia magneettisesta energiasta, jotta ne toimisivat kunnolla, vaan kaikkien sisäelinten ja systeemien tiedetään olevan riippuvaisia jatkuvasta magneettisesta energiasta. Ihmisen aivoista on myös löydetty magneettisia partikkeleita toisin kuin ennen on luultu.

Hyvä verenkierto on terveyden peruspilari

Magneetit siis auttavat parantamaan verenkiertoa, jonka mukana enemmän happea kulkee hemoglobiinin mukana kehon soluihin. Parantunut verenkierto auttaa munuaisten avulla myrkkyjä ja kuona-aineita poistumaan kehosta tehokkaammin. Monet ihmiset huomaavat eron muutamasta päivästä muutamiin kuukausiin, kun he alkavat käyttämään magneettisia tuotteita. Toiset käyttävät niitä ennaltaehkäisevänä metodina ongelmien syntyä vastaan. Yleensä ensimmäinen merkki magneettiterapian hyödystä on parantunut energiataso ja/tai yleinen hyvänolon tunne. Magneettiterapia auttaa, jos magneetteja käytetään säännöllisesti.

Michiganin Temple yliopiston tutkijat havaitsivat, että magneetit alentavat veren viskositeettia 20-30%, eli ne ”ohentavat” verta. Potilaat, joilla on sydäninfarktin vaara, käyttävät usein lääkärin määräämää aspiriinia ohentamaan verta. Temple yliopiston tutkijoiden käsityksen mukaan magneetit ovat uusi aspiriini. Magneettinen voima polarisoi punaiset verisolut ja parantaa verenkiertoa. Magneettinen hoitometodi on turvallista terveydelle, se ei muuta punaisten verisolujen rakennetta ja sitä voidaan käyttää aina. Magneeteilla ei ole haittavaikutuksia toisin kuin on todettu olevan kipulääkkeillä ja aspiriinilla.

Muun muassa magneettisia rannekkeita käyttävät nykyään huippu-urheilijat, jotka lievittävät urheilusta saamiaan vammoja ja kiputiloja magneettiterapian avulla parantaen samalla myös energiatasoaan ja suorituskykyään. USA:ssa tehty tutkimus osoittaa, että 5 % ihmisistä on kroonisesti sairaita, 20% yleisesti ottaen terveitä; silloin tällöin flunssia, särkyjä ja kipuja, 75 % eli suurin osa ihmisistä ilmoittavat kärsivänsä kroonisista kivuista, reumasta, jäätyneestä olkapäästä, tenniskyynärpäästä, migreenistä, päänsäryistä, unettomuudesta jne. säännöllisesti. Muualla länsimaissa tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet samankaltaisia tuloksia. Eri puolilta maailmaa tulee todisteita ja tieteellisiä tutkimuksia osoittaen, että biomagnetismilla voidaan auttaa mainittujen sairauksien vaikutuksia. Terapeuttisten magneettien voimakkuus vaihtelee 0,08 - 0,5 teslaa (= 800 - 5000 gaussin) välillä. Magneettien pohjoisnapa kehoon päin suunnattuna rauhoittaa, vähentää tulehduksia ja auttaa kipuihin. Energetixin tuotteissa pohjoisnapa on yleensä suunnattuna kehoon päin, lukuunottamatta magneettisydäntä. Sitä voidaan käyttää myös etelänapa suunnattuna kehoon päin, joka puolestaan stimuloi kasvua ja aktivoi.

Urheilijat

Käytännössä on osoitettu, että magneettiterapeuttisilla tuotteilla ja hoidoilla voidaan:

  • Elvyttää verenkiertoa.
  • Vähentää tai poistaa kipuja ja oireita.
  • Vähentää lihasten arkuutta fyysisen harjoittelun yhteydessä; magneettiset tuotteet ovat huippu-urheilijoidenkin suosimia ympäri maailmaa.
  • Nopeuttaa tuhoutuneen kudoksen parantumista sekä erityisesti luunmuodostusta.
  • Auttaa unettomuudessa, lihasjännityksissä, jännityspäänsäryissä; magneettihoidoilla voidaan parantaa rentoutumista unen aikana.
  • Vaikuttaa positiivisesti mentaaliseen terveyteen rentouttavan ominaisuuden vuoksi. Ei väitetä parantavan, mutta tasapainottavan ja tukevan kehon omia järjestelmiä.

Meridiaani

Marianne Kostamo
Lapinlahdenkatu 19
00180 Helsinki

Puh. 040 700 0837
Sähköposti
Palautekaavake
Skype: mariannekostamo